Construirea unei unități pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile

Construirea unei unități pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile

Construirea unei unități pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile

 Comunicat de presă

 FONDUL PENTRU MODERNIZARE

                                                                            Iulie 2024

 Lansarea proiectului: ”CONSTRUIREA UNEI UNITATI DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE DIN SURSE REGENERABILE IN VEDEREA COMPENSARII CONSUMULUI PROPRIU IN COMUNA BOROAIA,JUDETUL SUCEAVA” 

 PRIMARIA COMUNEI BOROAIA, în calitate de beneficiar, a semnat Contractul de Finanțare nr. 145 din 12.07.2024 pentru proiectul: Construirea unei unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile in vederea compensarii consumului propriu in Comuna Boroaia, județul Suceavafinanțat de Uniunea Europeană prin Ghidul Specific – Condiții Specifice de accesare a finanțării din Fondul pentru modernizare “Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entitati publice”.

Programul-cheie 1 –Surse regenerabile de energie si stocarea energiei

 Obiectivul general prin care COMUNA BOROAIA isi propune sa atinga scopul prioritatii de investitii “Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entitati publice” il reprezintă construirea unei centrale electrice fotovoltaice cu puterea instalata de 155,8 kWp.

Rezultatele așteptate/ finale în urma implementării proiectului sunt:

  1. Compensarea consumul propriu in proportie de 100 % pentru obiectivele ce urmeaza a fi alimentate cu energie proprie;
  2. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin cresterea utilizarii surselor regenerabile de energie electrica, in detrimentul surselor conventionale, bazate pe combustibili fosili;
  3. 3. Reducerea costurilor cu energia electrica la nivelul Comunei Boroaia;
  4. Promovarea proiectului prin achizitia de servicii de publicitate in conformitate cu Manualul de Identitate Vizuala. Astfel, se vor elabora si distribui doua communicate de presa (initial – la inceputul proiectului si final – la incheierea proiectului) si se vor achizitiona si monta un afis/panou de dimensiune A2 si o placa permanenta.
  5. Implementarea cu succes al prezentului proiect. Rezultat obtinut datorita achizitiei serviciilor de audit, servicii de management cat si datorita asistentei acordate de catre firma de consultanta pe toata perioada de implementare.
  6. Elaborare de documentatii pentru depunerea cererii de finantare si realizarii investitiei.

 Valoarea totală a proiectului este de 1.286.117,32 lei TVA inclus, valoarea eligibilă nerambursabila acordata este de 1.011.227,32 lei TVA inclus.

Perioada de implementare a proiectului este de la data semnarii contractului, la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor si nu va depasi data de 31.01.2025.

 Date de contact: PRIMARIA COMUNEI BOROAIA, str. Vasile Tomegea, nr. 651, loc. Boroaia, jud. Suceava, e-mail: primariaboroaia@yahoo.com.

“Continutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.”

Finanțat prin Fondul pentru Modernizare

workmaster

Close